Je bekijkt nu Fabrieksbezoek aan Haogenplast – fabrikant gewapende folies

Fabrieksbezoek aan Haogenplast – fabrikant gewapende folies

Uitnodiging door Blue Drops

Via onze groothandel Blue Drops uit Drongen, kreeg ik de opportuniteit om deel te nemen aan een fabrieksbezoek bij Haogenplast in Israël. Uiteraard werd dit met open armen ontvangen en was ik zeer benieuwd naar de productieomgeving, -methode en de know-how die zij gebruiken om tot een kwalitatieve gewapende folie te komen.

Ik kan je alvast zeggen dat ik positief onder de indruk was! Lees verder hieronder.

Kennismaking met een fijne groep professionelen

Op 26 oktober 2022 kwamen we met verschillende zwembadbouwers samen bij de eigenaars en de sales manager van Blue Drops in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem. Door een fikse onweersbui boven de luchthaven werd het vertrek een flink stuk uitgesteld. Ideaal moment dus om kennis te maken met de mensen die nieuw voor mij waren. Het beloofde een fijne en amusante groep te worden naar een interessante locatie. Ideale start dus!

Bezoek in Israël

Na de landing in Tel Aviv hadden we de pech dat we immens lang dienden aan te schuiven voor de paspoortcontrole om het land binnen te kunnen. Uiteindelijk kwamen we ‘s morgens zeer vroeg aan in ons hotel en probeerden we snel nog wat te slapen, want na enkele uren al startte de eerste sessie van het zeer drukke programma tijdens deze bijna 3-daagse. 

Dag 1:

De eerste dag werden we ondergedompeld in de historiek, de evolutie en de waarden van Haogenplast. Ook werd het productgamma uitgebreid voorgesteld, wat goed was voor zij die nog niet met Haogenplast vertrouwd waren. Tot slot kregen we de gedetailleerde informatie mee over de pro’s en contra’s tussen de reeksen om de ideale afwerking per soort project te voorzien. 

Hun range bestaat uit:

  • Ogenflex Classic Range (effen kleur met vernislaag)
  • Ogenflex Elvaflex (effen kleur, extreem bestendig)
  • Ogenflex Large (houtimitatie)
  • Ogenflex Matrix (mozaïek look & feel)
  • Stoneflex 3D (speciale effecten én antislip)
  • StoneTile (look en feel van keramische tegels)

‘s Avonds trokken we er met de groep op uit voor een klein diner op uitnodiging van de Haogenplast. Wat is Tel Aviv mooi bij nacht!

Haogenplast
 

Dag 2:

Met iets meer slaap dan de nacht van de heenreis, trokken we richting het noorden van Tel Aviv. Daar werden we een voormiddag ondergedompeld in de plaatsingstechnieken die door de installateurs in Israël worden toegepast. We kregen hun tips en tricks mee zodat we het beste voor onszelf konden kiezen. Hun methode van plaatsing is grotendeels gelijklopend met de manier waarop wij in België werken, maar uiteraard nam ik de punten mee die de plaatsing voor ons efficiënter zou maken en de eventuele foutmarges nòg zouden verkleinen. Zo gezegd, zo gedaan.

‘s Middags werden we getrakteerd op een lunch op een rustige en mooie omgeving, waar we ook konden proeven van verschillende lokale wijnen. Vervolgens konden we in de namiddag enkele historische sites in Israël bezoeken om dan de dag af te sluiten met een heerlijk diner in een restaurant met een super mooie locatie!

Dag 3:

Op onze laatste dag ter plaatse konden we de fabriek bezoeken. En wauw! Ik was positief verrast! De gebouwen zijn uiteraard anders dan hetgeen wij in Europa kennen, maar over de productiemethode en de manier waarop ze tewerk gaan kan ik alleen maar positief zijn! De ontwikkeling van hun producten, hun know-how (ongelooflijk hoeveel medewerkers er een zeer lange anciënniteit hebben), de productie zelf, de kwaliteitscontrole én het bijhouden van stalen na productie is moeilijk te evenaren!

Uiteraard geen foto’s van het productieproces om geen bedrijfsgeheimen bloot te leggen, maar de machines zijn zeer modern en high-tech opgebouwd. En bijkomende goed nieuws is dat ze verdere grote investeringen van hun machinepark plannen en gaan uitbreiden op productieniveau!

Nadat ons een heerlijke lunch in het fabrieksrestaurant werd aangeboden keerden we richting luchthaven in Tel Aviv terug voor onze terugtocht naar Zaventem.

Ben ik dan overtuigd over Haogenplast?

Volmondig JA!

Zoals steeds ben ik wat weerhoudend als het gaat over nieuwe producten die ik onvoldoende ken. Maar het fabrieksbezoek bij Haogenplast heeft mij 100% overtuigd!! Een grote range aan afwerkingsmogelijkheden, de kwaliteit en efficiëntie die Haogenplast nastreeft, het zorgen voor een goede distributie bij hun partners, zoals het geval bij Blue Drops, de ideale mix tussen prijs/kwaliteit,…. En zo kan ik nog even verder gaan.

Ik ben alvast fan van hun product!

Via deze weg nogmaals een dikke merci aan Blue Drops voor de opportuniteit die ik kreeg, en voor de ongelooflijke gastvrijheid van de mensen van Haogenplast!

Meer info over het afwerken of renoveren van bouwkundige zwembaden?

Neem contact op Kurt van mpools.be via 0476 694 674 of contact@mpools.be

Op www.mpools.be vind je alle informatie over onze mogelijkheden.